Türk Şefleri Sosyal Aktivitelerini Dünyada Perçinlemiştir

İlgili kurumların isteği üzerine Avrupa’nın merkezinde Belçika Türkiye kültür festivaline servis ve mutfak organizasyonunu yapmak, mutfak kültürümüzü tanıtmakla görevlendirildim. Hazırladığım ilgili broşürler, tanıtımlar, şerbetlerimiz ve mutfağımızla festivalin parlayan yıldızı olduğumuzu gururla belirtmek isterim. Bunu ben değil Belçika’nın en yüksek tirajlı gazeteleri soyluyor. ülke mutfağımızı layıkıyla tanıttım.(ilgili gazete kupürleri ayrı bir haber olarak yayinlanacaktir) Türkiye..
5/19/2013 12:00:00 AM
Türk Şefleri Sosyal Aktivitelerini Dünyada Perçinlemiştir
 
İlgili kurumların  isteği üzerine Avrupa’nın merkezinde Belçika Türkiye kültür festivaline servis ve mutfak organizasyonunu yapmak, mutfak kültürümüzü tanıtmakla görevlendirildim. Hazırladığım ilgili broşürler, tanıtımlar, şerbetlerimiz ve mutfağımızla festivalin  parlayan yıldızı olduğumuzu gururla belirtmek isterim. Bunu ben değil Belçika’nın en yüksek tirajlı gazeteleri soyluyor. ülke mutfağımızı layıkıyla tanıttım.(ilgili gazete kupürleri ayrı bir haber olarak yayinlanacaktir)
 
Belçika ve Avrupa da yasayan gurbetçi misafirlerimiz; giriş kapısının üzerindeki Bedesten Osmanlı Mutfağı afişini görünce adeta inanamadılar ve bir çocuk gibi sevinip heyecanlandılar. Kendi deyimleri ile Sanki yemeklerini Belçika’da Limburg ta değil de Türkiye’de  yediler.
 
Türkiye & Belçika Kültür Festivali Belçika, Brüksel’de yapılan tüm Avrupa’nın ve ilgili bakanların da katıldığı Türkiye & Belçika kültür festivalinde dünyada ilk kez bir Has aşçıbaşı olarak kişisel resim sergisi açmanın ve bu şekilde sanat dünyasında da kayıtlara geçmenin mutluluğunu yaşıyorum.
 
Türk aşçıbaşılarının sosyal ve kültürel olarak kendilerini yetiştiklerini perçinleyen bir Türk Has aşçıbaşı olarak misafirlerimin damak tadına hitap ettikten sonra göz zevkine de ikinci bir sanatım olan ressamlık ile hitap etmenin, profesyonellikten ve insanlara faydalı olabilmek duygusundan kaynaklandığını belirtmek isterim.
 
 
Ayrıca yağlıboya tablolarımın konusu da mesleğim ile bütünlesen yemek resimlerinin olması sanat dünyasında konuyu daha da ilginç hale getiriyor. Ama en ilginç olanı Avrupa’nın merkezinde dünyada ilk kez bir aşçıbaşı tarafından yapılan böyle bir çalışmaya bir Türk şefin imza atmasıdır... ilgili Flaman gazeteleri ve televizyonları böyle diyor.
 
Belçika Kültür Festivali Belçika’nın Limburg bölgesi büyükşehirlerinden biri olan ve Türk toplumunun yoğun olarak yaşadığı Genk şehrinde mehter marşları nidaları ile açıldı. 5 gün boyunca Genk Limburghal Kültür Merkezinde devam eden Festivalde Anadolu topraklarında yüzyıllar boyunca mayalanmış kültür, sanat, din ve tarih değerleri, bir çok sergiler, el sanatları uygulamaları, konserler, sanat gösterileri yoluyla hem Avrupalı Türklere hem de Avrupalı komşularımıza tanıtıldı.
 
Türkiye-Belçika Kültür Festivali aynı zamanda iki ülke arasında köprü olmayı amaç edinen ve farklı din ve kültürlerin birlikte yaşamasının korku değil toplumsal zenginlik nedeni olduğuna işaret etmeyi hedefleyen bu özel programın açılışında başta T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığını temsilen başta Başkan Kemal Yutrnaç olmak üzere beraberinde kurum yöneticileri, AK Parti Ankara milletvekili Nurhan Şanlı, Tanıtma ve Kültür Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr.Abdurrahman Aracı, TC Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay, Anvers Başkonsolosluğu’dan Muavin Konsolos Sarp Erzi, TC Brüksel Kültür ve Turizm Müşaviri Kenzi Güzel-Çulhaoğlu, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Genk Belediye Başkanı Wim Dries, Limburg bölgesinde görev yapan yerel yöneticilerimizden Heusden-Zolder belediye encümeni Engin Özdemir, Houthalen-Helchteren Encümenleri Mustafa Aytar, Göksal Kanlı, Maasmechelen encümeni Mustafa Uzun, Limburg Eyalet Meclisi Üyesi Fatma Yıldız festivale katılanlar arasında bulundular.
 
 
Genk şehir merkezinde yapılan gösteriler sonrası festivale katılan yüzlerce davetliye verilen öğle yemeğinin ardından Türkiye-Belçika Kültür Festivalinin açılışı özel konukların yaptığı konuşmalarla resmen yapılmış oldu. Açılış konuşmalarında Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Belçika Başkanı Eşref Yağcıoğlu, AK Parti Ankara milletvekili Nurhan Şanlı, Tanıtma ve Kültür Bakanlığı Bakan Yardımcısı Dr.Abdurrahman Aracı, T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Kemal Yutrnaç, TC Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay, Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, Genk Belediye Başkanı Wim Dries birer konuşma yaparak festival hakkında duygu ve düşüncelerini paylaştılar.
 
Türkiye-Belçika Kültür Festivali, 3 Nisan 2013 tarihinde başlamış olup 7 Nisan'da TC Diyanet İşleri başkanı Mehmet Görmez'in iştiraki ile Avrupa Kutlu Doğum Programların açılış töreni ile son bulacak.
 
Almanya ve Hollanda sınırı yakınlarındaki bulunan Genk şehrinde başlayan Türkiye-Belçika Kültür Festivalinde 5 gün boyunca konserler, halk dansları, konferanslar, imza günleri, söyleşiler, toplantılar, neyzen, semazen, sergiler ve stand up gösterileri yer bulacak. Festivalde ayrıca ebru, halı dokuma, hat, tezhip, çini, cam işleme, lületaşı oyma, çömlekçilik ve kum sanatı gibi el becerileri sergileniyor.
 
Türkiye-Belçika Kültür Festivalinin ilk gününde özellikle Mardin THM MAREV Korosu ile ünlü sanatçı Uğur IŞILAK tarafından verilen konser izleyenlerin gönüllerinde iz bıraktı.