Türk Mutfağında Tecrübeli Türk Aşçıları  ve Türk Mutfağı ŞefleriTürk Mutfağında Tecrübeli Türk Aşçıları  ve Türk Mutfağı Şeflerine Nasıl Ulaşırsınız?
Koord. Şef Ahmet ÖZDEMİR
 
Uluslararası Ve Kıtalararası hizmetlerim bazen Otel Mutfağı Danışmanlığı, bazen yüksek mutfaklarda restoran danışmanlığı yada mutfak danışmanlığımda "Hizmet alanlarım" içerisinde bulunan gastronomi ve turizm, otelcilik ve restoran işletmeciliği, mutfak ve mutfak çeşitleri alanında ihtiyaç duyabileceğiniz her türlü başlığı Aşağıdaki "KIRMIZI" Olarak Kabartılmış kelimelerde bulabilirsiniz. Aynı zamanda kırmızı kelimeleri "TIKLA"dığınızda ilgili konuda yazmış olduğum makaleleri inceleyebilirsiniz.
 
2021 yılında özellikle Avrupa ve Asya ülkelerinde Türk mutfağı ihracatı başladı. Türk mutfağının zenginliğinin son yıllarda daha fazla keşfedilmesiyle birlikte çoğunlukta Arap ülkelerinden; umman, Dubai, katar, Bahreyn, Lübnan, Abd, Avrupa ülkeleri ve Kuveyt gibi ülkeler bir çok insan kaynakları şirketinden uluslararası Restoran Projelerimde de olduğu gibi Türk aşçılar, Türk mutfak şefleri ve Türk tatlıları konusunda uzman şefler talep etmeye başladı.
 
Türkmenistan, Dubai ve katar’ ın başı çektiği Türk mutfağı ustaları arayışı bu konuda yeni mutfak danışmanlığı ve Restoran Danışmanlığımda mutfak kadrolarının kurulmasını sağlayan personel danışmanlık şirketlerinin de kurulmasına vesile oldu. Yaklaşık olarak son 20 yıldır mutfak ve restoran açılışları konusunda uluslararası çalışmalarım neticesinde özellikle pandemi den sonra çok faz talep ile karşı karşıya kaldım.
 
Bazı krizler Endüstriyel Mutfak Planlanmasında yaşandığı gibi konu ile ilgili fırsatlar doğurduğu gibi, sektörler içinde başarılı ve başarısız işletmeleri birbirinden ayırarak ayakta kalabilenlere yeni imkanlar sunarak büyümesine neden oluyor. Gastronomi sektöründe Örnek Otel MenüleriMenü Yönetimi ve uluslararası mutfaklar ve restoranlar üzerinde yiyecek ve içecek danışmanlığı hizmetlerimde yaklaşık son 6 yıldır farklı danışmanlık hizmetleri verdiğim için tarafımdan ciddi anlamda mutfak kadrosu talepleri gelmektedir.
 
Tecrübeli aşçı, bilgili ve mesleki geçmişe sahip mutfak şefleri ile birlikte Türk mutfağının farklı bölümlerinde ustalık statüsüne sahip kişilerinde şahsımdan yurt dışına gitmek istemeleri taleplerine karşılık olarak alanımda “personel danışmanlık hizmetleri” konusunda da yeni bir çalışma alanı oluşturmaya karar verdim.
 
Uluslararası Restoran Konsept Tasarımı ve Danışmanlığımda Danışmanlık hizmetlerime “mutfak personeli danışmanlık hizmetleri” ni de ekledim, çünkü bu konuda çok fazla talep var. Amacım hem Türk aşçılarına yardımcı olmak hem de Türk mutfağının dünyada doğru bir şekilde yapılmasına katkıda bulunma çabasıdır.
 
Mutfak personeli danışmanlık hizmetlerinde uluslararası boyut' ta nasıl hizmet veriyorum...
 
Bu konuda çalışmalarım işverenler açısından "ticari boyutta" olacaktır.
 
Mesleki anlamda yılların kazanımlarını yine Türk mutfağının dünyadaki tanıtımlarına destek olacağına da inanarak Asya ve Avrupa ülkelerinden ilgili alanlarda Restoran Mutfağı Nasıl Kurulur ve Restoran Menüsü Nasıl Yapılır araştırmalarının sonucunda mutfak personeli, Türk mutfağı aşçısı, Türk mutfağı şefi, Türk mutfağı ustaları gibi nitelikli insan gücü talep eden kişi, şirket ve kurumların (otel, restoran) ihtiyaçlarını tedarik etmekteyim. 
 
Bilgi edinebilirsiniz; Personel Hiyerarşisi Ve Personel Görevleri Nelerdir?
 
Türkiye haricinde yurt dışında bulunan 3-4-5 yıldızlı oteller, butik oteller ve restoran olarak;
 
Orta sınıf, ortanın üstü ve Mutfak Üniteleri KurulumuMutfak TasarımıPişirme Ekipmanlarının eğitimi gibi yüksek restoran seçeneklerinde istenilen özelliklere ve tecrübeye sahip mutfak kadroları Mutfak Çalışanlarının Özelliklerinde hizmete uygun hale getirilir ve resmi olarak yurt dışına çıkabilecek şekilde hazırlanır.
 
Gastronomide Mutfak Organizasyonunda yada steak restoranı nasıl açılır, sorusunun cevabını arayanlar için kadro istemeden sadece aşağıdaki Türk mutfağı ustaları'da tarafımdan talep edilebilir.
 
Geleneksel Türk mutfağından örnek yemek sunumları ve osmanlı saray mutfağından Özel Yemek Sunumları isteyenler için ikinci bir husus olan diğer danışmanlık hizmeti vermekteyim. Aynı şekilde Yeni Restoran Açarken Nelere Dikkat Etmeliyim diyenler Türkiye haricinde diğer ülkelerde Türk mutfağı konusunda talep edilen Türk mutfağı ustaları yetiştirmek. Peki bu menü eğitimleri nasıl olacak?
 

Yurt Dışı Mutfak Personeli Danışmanlık Hizmetleri

Tarafımdan talep edilen ve Mutfak Yönetiminde Verimlilik Nedir arayışında olanlar için Türk mutfağında örnek restoran menüleri içerisinde ve Menü Çeşitlerinden yemek menüsü Mutfak Eğitimi verilerek yine şahsım tarafından yapılacaktır.
 
İlgili ülkedeki Kişi, şirket ya da kurumun (otel, restoran) kendi ülke vatandaşlarından, yardımcı aşçı statüsündeki kendi personellerine gastronomi danışmanlığımda yapmış olduğum Türk mutfağı menüsünün eğitimleri verilerek Mutfak Yönetiminde ve Restoran Yönetimiminde yeni Türk mutfağı aşçıları, Türk mutfağı şefleri yetiştirilecektir (sadece ilgili menüyü tam ve eksiksiz olarak yapabilecek kapasitede).
 
Bu eğitimler menü danışmanlığımda ve Menü Planlamasında menü ’nün zenginliği ile orantılı olarak 3-4 aylık bir süre alacaktır. Yabancı ülkelerdeki kişi, kurum ya da özel şirketlerin (otel, restoran) en büyük kazancı kendi milletlerinden yardımcı statüsündeki asgari ücretle çalışan bir bireye eğitim aldırarak kısa sürede Mutfak Planlamasındaki uygulamadaki yemek menüsünü yapabilen bir Türk mutfağı şefine sahip oldu.
 
Hem kendisi kazandı hem o personel kazandı hem de Türk mutfağı kazandı...
 
Amacımız Restoran Nasıl Açılır sorusunun cevabını ararken kazanmak ve kazandırmak, aracımız ise Türk mutfağı. Mutlaka günümüzde aklınıza gelebilecek her işi daha ucuza yapan birileri vardır. Şahsen işletme sahiplerinin arayışlarında Yeni Restoran Açarken En Çok Yapılan Hatalara düşmemek için Türk mutfağı personel danışmanlığında hizmet vermeye çalışacağım. Özellikle yurt dışında işveren boyutunda Restoran İşletmeciliğinde bu onuya ihtiyaç duyanlar gönül rahatlığı ile tarafımı arayabilirler.
.
Şimdi bu hizmet portföyüne Türk mutfağı, "yurt dışı mutfak personeli danışmanlık hizmetleri" da yukarıda belirtilen ve ekstra hizmetler ile ücrete tabidir. İlgili hizmetler tarafımca Asya ülkeleri, Abd ve Avrupa ülkelerinde verilecektir. Talepleriniz için iletişim bilgilerimden mail yada telefon ile en az 1 ay öncesinden program detayları ve hizmet çeşitleri için arayınız.
 
Önemli Not:
İnşaat aşamasından büyük açılışa kadar koordinatörlüğünü yaptığım "son çalışmam olan" Lagos şehrindeki son çalışmam olan Elysium LAGOS çalışmalarımı inceleyebilirisiniz... Lagos Elysium grup bünyesindeki fine dining menüler, bahçe restoran menüleri, bistro restoran menüleri ve degüstasyon menülerinide görmek sizin için önemli olabilir...
 
 
Bilgilendirme Notu:
Uluslararası Ve Kıtalararası Otel Ve Restoran Danışmanlık Paketlerim içerisinde bulunan ve Farklılıklar Taşıyan;
1- Seçeneklerin belirlendiği "Standart" Danışmanlık Paketi seçeneği,
2- Daha geniş hizmetler taşıyan "Gümüş" Danışmanlık Paketi alternatifi,
3- Eğitim ve şeflerin yetştirildiği "Altın" Danışmanlık Paketi seçeneği,
4- En baştan tüm sistemlerin hazırlandığı ve departmanların oluşturulduğu "Anahtar Teslimi" Danışmanlık Paketi alternatifi,
5- Otel ve Restoran İşletmelerinde Kriz Yönetimi Ve Risk Değerlendirme Danışmanlığı
6- Gastronomide Hizmet alanlarım içerisinde ve uzmanlık alanımda bulanan makalelerini yazdığım konularda "sınırsız seçimin" yapılabileceği "Platin" Danışmanlık Paketi seçeneklerini değerlendirebilirsiniz...
 
 
Tarafımdan talep edilebilecek "Türk Mutfağı" ustaları ve Türk mutfağı şeflerinin uzmanlık alanları; 
 
"Türk Mutfağında" Fırıncı ustaları, "Türk Mutfağında" Soğukçu, zeytinyağlı ve mezeci ustaları, "Türk Mutfağında" Sıcakçı ustaları, "Türk Mutfağında" Tavacı ustaları, "Türk Mutfağında" Izgaracı  ve kebab ustaları, "Türk Mutfağında" Kasap ustaları, "Türk Mutfağında" Kebabçı ustaları, "Türk Mutfağında" Balık Ustası, "Türk Mutfağında" Pideci ve fırıncı ustaları, "Türk Mutfağında" Restoran Mutfak Şefi, Aşçıbaşı  "Türk Mutfağında" Otel Mutfak Şefi, "Türk Mutfağında" Sulu Yemek Ustası, "Türk Mutfağında" Baklavacı ustaları, "Türk Mutfağında" Tatlı Ustası, "Türk Mutfağında" Ekmekçi ustası ve daha fazlasında ihtiyaçlara göre özel isteğe bağlı başarılı ve tecrübeli Türk mutfağı şefleri ve ustaları...
 
 
Daha büyük boyutlarda otel ve restoran zincir markaları yada bireysel işletmeler için ihtiyaç duyulan Türkiye mutfak haberlerinde de yer alan profesyonel Mutfak kadrolarının mutfak eğitimleri ve "Türk Mutfağı" özel menü yada Menü Çeşitleri yapımı için tüm konuları içeren detaylı mail gönderilmesi veya iletişim bilgilerimden bizzat aranmam gerekmektedir.
 
Not:
*** Yukarıdaki Yazı içeriğinde etiketlenerek belirtilmiş olan konular ile ilgili alanlarda daha fazla bilgi ve gastronomi danışmanlığı hususunda hizmet alanlarım içerisinde bulunan başlıklarda destek almak için iletişim bilgilerimden tarafım ile bağlantıya geçebilirsiniz. ***
 
Koord. Şef Ahmet ÖZDEMİR
Uluslararası Ve Kıtalararası 
Restoran Danışmanı Ve Mutfak Danışmanı
Osmanlı Ve Türk Mutfağı Dünya Gönül Elçisi
 
Önemli not:
*** Zaman zaman gastronomi ve turizm trendleri üzerine kaleme aldığım mesleki yazılarımı'da inceleyebilirsiniz. Ayrıca Uluslararası Ve Kıtalararası Restoran Danışmanlığı Ve Mutfak Danışmanlığı verdiğim resmi ingilizce web sitemide "alttaki resmi tıklayarak" inceleyebilirsiniz.
 
International And Intercontinental Restaurant Consultant and Kitchen Consultant
 
 
Yurt Dışı Mutfak Personeli Danışmanlık Hizmetleri
 
Türk Mutfağında Tecrübeli Türk Aşçıları  ve Türk Mutfağı Şeflerine Nasıl Ulaşırsınız?
 
Yurt Dışı Mutfak Personeli Danışmanlık Hizmetleri