Turizm Bakanımız Topuz Kebab® ‘ın Tadına Vardı

Turizm Bakanımız ve Bölge Protokolü Topuz Kebab® ‘ın Tadına Vardı. Turizm Bakanımız Sn. Ertuğrul GUNAY 11| Ocak | 2013 ‘te Amasya valisi ve yanındaki ilgili protokolle bazı açılışlar gerçekleştirmek amacıyla Merzifon şehrine geldi. Öğle yemeği için restoranımızı tercih eden Sn. Bakanımız ve Grubu’na Osmanlı ve Türk mutfağı hakkında kısaca bilgi veren Şef Ahmet OZDEMIR, kaybolmaya yüz tutmuş tarihi Osmanlı lezzetlerini tanıttı. 39 çeşitten oluşan Menü alışılagelmişin dışında büyük porsi..
5/20/2015 12:00:00 AM
Turizm Bakanımız Topuz Kebab® ‘ın Tadına Vardı

Turizm Bakanımız ve Bölge Protokolü Topuz Kebab® ‘ın Tadına Vardı. Turizm Bakanımız Sn. Ertuğrul GUNAY  11| Ocak | 2013 ‘te Amasya valisi ve yanındaki ilgili protokolle bazı açılışlar gerçekleştirmek amacıyla Merzifon şehrine geldi. Öğle yemeği için restoranımızı tercih eden Sn. Bakanımız ve Grubu’na Osmanlı ve Türk mutfağı hakkında kısaca bilgi veren Şef Ahmet OZDEMIR, kaybolmaya yüz tutmuş tarihi Osmanlı lezzetlerini tanıttı.

 

39 çeşitten oluşan Menü alışılagelmişin dışında büyük porsiyonlar seklinde değil sadece tek lokmalık sunumlar seklinde ikram edildi. Mutfak zenginliğimiz karşısında sakinliğini gizleyemeyen ve bunu açık yüreklilikle dile getiren sayın bakanımızın ve protokolün de iştahı yerindeydi maşallah.

 

Sayın bakanımız özellikle  yemeklerimizin tadına vardıktan sonra ünlü Şef Ahmet gözdemiri ve basın danışmanını yanına çağırarak bu kadar güzel çalışmalara bizzat destek olmak istediğini ve özellikle patentli yemeği olan topuz kebab ile resim çektirerek şahsi Twitter hesabından takipçileri ile şu şekilde paylaştı. “Merzifon’da Bedesten Osmanlı Mutfağında Ahmet OZDEMIR ustanın patentli yemeği Topuz Kebab®’in  tadına vardık.”

 

Merzifon’da Beklentisinin üzerinde bir ilgi, alaka, hizmet ve tecrübe ile karşılaşan ve şaşkınlığını gizleyemeyen sayın  bakanımız ilgili protokolle Teşekkürlerini sunarak yeniden lezzetlerimizi tatmak üzere geleceğine söz vererek restoranımızdan mutlulukla ayrıldı.

 

Günümüzde yavaş yavaş güçlenmeye, filizlenmeye başlayan sağlıklı besinlerin ve pişirme tekniklerinin kullanıldığı Osmanlı mutfağı konsepti herkes tarafından dikkate alınmaya ve tercih edilmeye layıktır. Özellikle devlet büyüklerimizin bu tür mutfakları protokolle beraber tercih etmeleri son dereceli isabetli ve mutluluk verici bir gelişmedir.

 

Camiamızda ilgili girişimcilerin restoran konusunda tüm Türkiye’de Osmanlı mutfağına ait yatırımlar yapmasını bir Has Aşçıbaşı olarak ısrarla tavsiye eder, Osmanlı ve Türk mutfağına ait kaybolmaya yüz tutmuş unutulan tarihi lezzet miraslarımızın yeniden toplumumuza kazandırılmasını hem ilgili yatırımcılardan hem de değerli şef arkadaşlarımızdan umut ederim.

 

İkram Edilen Menu

Şerbetler :

Gül , Miski amber, Bedesten Osmanlı

 

Şuruplar:

Mihrimah Sultan, Hürrem Sultan

 

Yemekte İkram Edilen İçecekler: 

Köpüklü Yörük ayranı, Şalgam suyu, Taze meyve Suları.

 

Çorbalar:

Kaz çorbası, Göverti çorbası

 

Soğuk İştah Açıcılar:

Zyt. kuru domates, Zyt. kuru patlıcan, Zyt. Yaprak sarma, Zyt. Kereviz, muhammara, fava, humus, bakla borani, biber ezme, pasa patlıcani, yağlı tursu, haydari, babaganuş, imam bayıldı.

 

Salatalar :

Osmanlı salatası ve Hünkâr salatası, Bedesten salatası

 

Ara sıcaklar:

Börek-i makiyan-i hassa, Bıldırcın ızgara, Tereyağında Kuzu kulağı mantarı, Arnavut ciğeri, Şehzade köftesi.

 

Ana yemek :

TOPUZ KEBAB ®  | SALTANAT SAHANI®

 

Tatlılar:

Kaymaklı ayva tatlısı, Tahinli cevizli balkabağı tatlısı, Kahveli Şehzade lokum sarması

 

Uğurlama:

Cifte kavrulmuş lokumla beraber kömür mangalında sakızlı Türk kahvesi, Gül aromalı su

Sayın bakanımıza sanatkar ustalara, mesleğimize ve Osmanlı yemeklerine göstermiş olduğu değer ve destekten dolayı teşekkür eder çalışmalarında sağlık, mutluluk ve başarılar dileriz. 

 

Has aşçıbaşı & executive Chef | Ahmet Özdemir | Osmanlı ve Türk mutfağı  

 

Has Aşçıbaşı - Turizm Bakanımız TOPUZ KEBAB® ‘in Tadına Vardı