Mutfağım Adına Verdigim Bir Ziyafet "Kuala Lumpur"

Kuala Lumpur’da yemek yiyebileceğim tek yer Bosphorus Fine Turkish Cuisine olduğu için bir kaç gün içerisinde sahibi Sn. Cihangir orman ve işletme müdürü Sn. İsmail Kılıçaslan ile samimi bir diyalogum oluştu. Tanıştıktan sonra yediğim yemeklerin hiçbirisinden ısrar etmeme rağmen ücret almadılar. Cihangir beyin tek ricası internetteki hakkımda ilgili videolardan gördüğü kadarı ile büyükelçilere ve sayılı bazı işadamlarına bir sunum yapmamı rica etti ve bu sunumun içeresinde olmazsa olmaz...
8/13/2013 12:00:00 AM
Mutfağım Adına Verdigim Bir Ziyafet

Kuala  Lumpur’da yemek yiyebileceğim tek yer Bosphorus Fine Turkish Cuisine olduğu için bir kaç gün içerisinde sahibi Sn. Cihangir orman ve işletme müdürü Sn. İsmail Kılıçaslan ile samimi bir diyalogum oluştu. Tanıştıktan sonra yediğim yemeklerin hiçbirisinden ısrar etmeme rağmen ücret almadılar.  

 

Cihangir beyin tek ricası internetteki hakkımda ilgili videolardan gördüğü kadarı ile büyükelçilere ve sayılı bazı işadamlarına bir sunum yapmamı rica etti ve bu sunumun içeresinde olmazsa olmaz Topuz Kebab®’ ın da yer alması gerektiğini söyledi. Kıyafetlerimin ve Topuz Kebab®’in tabağının yanımda olmadığını söylesem de bunların problem değil basit şeyler olduğunu ve hemen yaptırılabileceğini belirterek konu hakkında tecrübeye sahip buralara yeterince şef gelmediğini benimle birlikte bu fırsatın değerlendirmeye layık olduğunu belirtti.

 

Tamam dedim, yaptıralım o zaman. Sn. Cihangir Orman dediği gibi o günün akşamına her şey yaptırılarak restorana bütün malzemeler gelmişti. Bana dusen görev ise menüyü hazırlamaktı. Restoranın değerli şefi Ömer Kılıçaslan’ ın da yardımlarıyla Hemen hazırlıklara başladım ve aksam saat 19:30 da ziyafet masasını servise açtım. Her şeyin hazır olmasıyla birlikte misafirlerimiz de geldiler. Tabi yıllardır arayıp ta bulamadıkları kaybolmaya yüz tutmuş Osmanlı ve Türk yemeklerini tadacaklardı. 

 

Onların en tabi haklarıydı nihayetinde ait oldukları kültürün yemeklerinden yemek. Çünkü bir nevi yasadıkları coğrafyada ülkemizi temsil ettikleri için saygıdeğer gönül elçilerimiz gerçek mutfak lezzetlerimizin bir çoğundan mahrumdular.

 

Şeref misafirlerimiz arasından bazıları;

Türk büyükelçimiz Bn. Serap Ata Ay, Filistin büyükelçisi, Sn. Abdelaziz Aboughosh, işadamı ve işletme sahibi, ayni zamanda halıcı Sn. Cihangir Orman, işadamı MTBA Vice President  Sn. Güven TOGAN, işadamı Seyfettin Kaya VP, Global Support ETS APJ, işadamı Tayfun Koksal ve beraberlerindeki  heyet.

 

35 çeşitten oluşan Osmanlı Saray Mutfağı ve Türk mutfağı Menüsü alışılagelmişin dışında büyük porsiyonlar seklinde değil sadece tek lokmalık sunumlar seklinde ikram edildi. Mutfak zenginliğimizi bir daha gören ve bunun karşısında şaşkınlığını gizleyemeyen hatta bunu açık yüreklilikle dile getiren misafirlerimizin iştahı yerindeydi maşallah. Ayni zamanda üniformamın sol omuzumdaki söz konusu ülkelerin mutfakları hakkında tecrübemi yansıtan bayrakların en büyüğü ve en üstte Türk bayrağının olması benim için gurur verici bir unsurdu.

 

Kuala Lumpur’da Bosphorus Fine Turkish Cuisine de  Beklentilerinin üzerinde bir ilgi, alaka, hizmet ve mutfak tecrübesi ile karşılaşan ve şaşkınlığını gizleyemeyen protokol ve saygıdeğer işadamlarımız Teşekkürlerini sunarak yeniden lezzetlerimizi tatmak üzere geleceklerine söz vererek ilgili çeşitlerin bulunduğu  söz konusu profesyonellikte bir VIP restoran istediklerini belirterek Bosphorus Fine Turkish Cuisine’ den restorandan gülen yüzleriyle  mutlulukla ayrıldılar. İlgili heyeti; cömert ve yardımsever sanayici işadamımız Sn. Fatih Altınay’ın Merzifon’daki tarihimize, kültürümüze ve Osmanlı Türk mutfağına maddi bir menfaat beklemeksizin katkı ve destekleri ile bilgilendirdimekle kalmayıp tarihi ipek yolu üzerindeki anadolunun incisi sirin sehrimiz Merzifona davet ettim.

 

Günümüzde yavaş yavaş güçlenmeye, filizlenmeye başlayan sağlıklı besinlerin ve pişirme tekniklerinin kullanıldığı Osmanlı ve Türk mutfağı konsepti yurt içinde ve yurt dışında yaşayan herkes tarafından dikkate alınmaya ve tercih edilmeye layıktır. Özellikle devlet büyüklerimizin bu tür mutfakları protokolle beraber tercih etmeleri son dereceli isabetli ve mutluluk verici bir gelişmedir. ilgili heyete yurt dışındaki yoğun mesailerinin içeresinde  mutfağımıza verdikleri değerden dolayı bizzat bir Türk aşçıbaşısı olarak teşekkür ederim.

 

Bu arada Bosphorus restoranın sahibi Sn. Cihangir Ormanında mutluluğuna diyecek yoktu. Yemek  bittikten sonra misafirlerimizi yolcu edince bizzat mutlu bir heyecanla mutfağa gelerek;

 

Has Aşçıbaşı - Tatil Programımda Olmayan Ama Mutfağım Adına Verdigim Bir Ziyafet

 

“Yüzümüzü ak ettin Ahmet ustam. Yaptığın işin pahası ölçülemez değeri biçilemez. Bu tatilinin içerisinde bizlere de zaman ayırdığın izin teşekkür ederim. Gönlümüzdesin ve öyle hatırlanacak ve öyle kalacaksın.” Demesi de benim için çok şeyden önemliydi. Bizim isimizde yürekten yapılan bir teşekkürden daha önemli hiç bir şey olamaz. Ben mutfağımın gönül elçisiyim. Mutfağımı hizmet ettiğim insanlarda mevki makam gözetmeksizin her zaman tanıtmaya hazırım ve Allah hayat sağlık ve sıhhat verdiği surece de her zaman hazır olacağım.

 

Biz laf üretmiyoruz. İş yapıyoruz ve bir şeyler üretiyoruz. Memleketimizden 11.000 km. Uzaklıkta şahsi tatilimizde bile mutfağımızın dunyaya temellerini atmaya çalışıyoruz. Dediğim gibi hayat sadece doğduğumuz, doyduğumuz şehirden ibaret değil, ilimizden ülkemizden ibaret değil, aç gözünü sevgili meslektaşım, arkadaşım bakabildiğin kadar uzaklara bak... Gördüğün ve gittiğin her yer senindir, değilse bile bir gün senin olacaktır.  Önüne değil, geçmişe değil, geleceğe, karşına bak ki önüne çıkan fırsatları kendin ve ülken için değerlendirebilesin.

 

Camiamızda ilgili girişimcilerin restoran konusunda tüm Dünyada ve Türkiye’de Osmanlı ve Türk mutfağına ait yatırımlar yapmasını bir Has Aşçıbaşı olarak ısrarla tavsiye eder, mutfaklarımıza ait kaybolmaya yüz tutmuş unutulan tarihi lezzet miraslarımızın yeniden toplumumuza ve toplumlara kazandırılmasını hem ilgili yatırımcılardan hem de değerli aşçıbaşı ve şefarkadaşlarımızdan istirham ederim.

 

Kuala Lumpur’da Büyükelçilerimize ve beraberindeki saygıdeğer işadamlarımıza Bosphorus Fine Turkish Cuisine’ de ikram edilen menü

 

İçecekler: 

Köpüklü Yörük ayranı, Şalgam suyu, Taze meyve Suları.

Çorbalar:

Tarhana çorbası, Göverti çorbası

Soğuk İştah Açıcılar:

Zyt. kuru domates, Zyt. kuru patlıcan, Zyt. Yaprak sarma, Zyt. Kereviz, muhammara, fava, humus, bakla borani, biber ezme, pasa patlıcani, yağlı tursu, haydari, babaganuş, imam bayıldı.

Salatalar :

Osmanlı salatası, Hünkâr salatası, mevsim salatası

Ara sıcaklar:

Börek-i makiyan-i hassa, Bıldırcın ızgara, Tereyağında Kuzu kulağı mantarı, Arnavut ciğeri, Şehzade köftesi.

Ana yemek :

TOPUZ KEBAB ® _ KUZU TANDIR

Tatlılar:

Tahinli cevizli balkabağı tatlısı, Kıvrım, Kazandibi, dondurmalı sıcak irmik tatlısı

Uğurlama:

Cifte kavrulmuş lokumla beraber kömür mangalında sakızlı Türk kahvesi, Gül aromalı su

Türk büyükelçimiz Bn. Serap Ata Ay, Filistin büyükelçisi, Sn. Abdelaziz Aboughosh, Saygıdeğer işadamı Gönül elçimiz Sn. Cihangir Ormana, işadamı MTBA Vice President Sn. Güven TOGAN, işadamı Seyfettin Kaya VP, Global Support ETS APJ, işadamı Tayfun Koksal ve beraberlerindeki  heyete, mesleğimize ve Osmanlı, Türk yemeklerine göstermiş olduğu önem ve destekten dolayı teşekkür eder çalışmalarında sonsuz sağlık, mutluluk ve başarılar dilerim.

 

HAS AŞÇIBAŞI & EXECUTIVE CHEF | AHMET ÖZDEMIR | OSMANLI VE TÜRK MUTFAĞI